Industriele vloeren

Antistatische vloeren

Antistatische of ESD vloeren zijn elektrisch afleidende gietvloeren. Ze geleiden de elektriciteit veilig af naar een aardingspunt. Zo worden spanningsopbouw en ontlading voorkomen en creëer je een ESD veilige werkplek.

Dit type industrievloer wordt vaak toegepast in ruimtes waar met elektronica wordt gewerkt en bij EX-zones met ontploffingsgevaar. Denk maar aan operatiekamers, serverlokalen, productieruimtes voor elektronica,…

Vraag uw gratis offerte

 

De voordelen van ESD vloeren

ESD vloeren zijn gebaseerd op bestaande systemen zoals polyurethaan-, epoxyvloeren of mortelvoeren en worden door toevoeging van geleidende vulstoffen en in sommige gevallen het verlijmen/verwerken van koperen strips, antistatische of elektrisch afleidend gemaakt.

Ze bevatten dan ook alle voordelen van onze gietvloeren, uitgebreid met de geleidende eigenschap:

  • Naadloos
  • Zeer onderhoudsvriendelijk
  • Stof- en krasvrij
  • Waterdicht & chemisch resistent
  • Duurzaam
  • Beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen
  • Elektrisch geleidend of antistatisch

 

Uw antistatische vloer vakkundig geplaatst door ABBI

ESD vloeren worden geplaatst in verschillende lagen. In het onderstaande filmpje tonen we hoe dit precies in zijn werk gaat.

Het aanbrengen van een antistatische vloer mag enkel gebeuren door gecertificeerde vakmannen. Bij ABBI zorgen we door onze jarenlange ervaring en certificatie voor het professioneel maken, aanleggen en afwerken van uw ESD vloer. Zo bent u er zeker van dat de vloer ondanks de zware belasting jarenlang meegaat en voldoet aan alle specifieke veiligheidsvoorschriften.

 

Overtuigd van onze elektrisch afleidende gietvloeren?

Vrijblijvend advies aanvragen of Vraag uw gratis offerte