Industriele vloeren

Coatings

Wat is een vloercoating?

Vloercoating is de verzamelnaam voor de laag die door spuiten, sproeien, gieten of verven op een oppervlak wordt aangebracht. De coating zorgt ervoor dat een vloer vloeistofdicht en slijtvast wordt, waardoor deze veel resistenter wordt en dus langer meegaat. Coatings voor vloeren kunnen in twee groepen worden ingedeeld, m.n. watergedragen en oplosmiddelhoudende coatings. De vloercoating aanbrengen kan op diverse ondergronden, alhoewel wij dit zeer vaak plaatsen op beton en chape. Bovendien kan dit zowel bij nieuwbouw als renovatie.

Wanneer moet u een vloer coaten?

In fabriekshallen en magazijnen worden vloeren continu zwaar belast door zware machines en voertuigen. Om ervoor te zorgen dat u lange tijd kunt genieten van de vloer raden we aan om een industriële vloercoating aan te brengen. Deze coating biedt een extra beschermende laag, en beschermt de ondergrond van vuil.

Ook chemische stoffen, olie en vetten kunnen onherstelbare schade toebrengen aan een onbeschermde vloer. Met een waterdichte epoxy vloercoating of pu vloercoating kunnen we ook hier een oplossing tegen bieden. Naast een optimale bescherming, maakt een coatingvloer ook het onderhoud een pak eenvoudiger.

Voordelen van vloercoatings

Vloercoatings zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren. Bovendien kunnen ze snel voorzien worden van pijlen, (parkeer)vakken, zebrapaden, gekleurde wandelpaden etc. Dit zorgt ervoor dat coatingvloeren voor zeer uiteenlopende toepassingen kunnen worden geplaatst, zoals in parkings, garages, voedingsindustrie, magazijnen etc.

Verder is een coatingvloer over het algemeen goedkoper dan een volledige gietvloer en de goedkope vloercoating zien we dan ook vaak verschijnen daar waar het esthetische aspect minder van toepassing is. De meest voorkomende situatie is dan ook een vloercoating op beton, al dan niet ingestrooid om de coating antislip te maken.

Prijs van een coatingvloer

Een vloercoating  wordt steeds uitgedrukt in een prijs per m², doch deze prijs is sterk afhankelijk van een aantal factoren:

  • grootte van het oppervlak
  • bereikbaarheid van deze ruimte
  • belasting waartegen de vloercoating bestand moet zijn
  • staat van de ondergrond waarop de coating moet worden aangebracht

Wens je meer informatie of een correcte prijs van een vloercoating? Dankzij onze jarenlange ervaring geven wij graag gericht advies. Hiervoor neemt u best even contact met ons op!

Vraag uw gratis offerte