Betonvloer coaten

Een coating is een dunne laag van kunsthars, en vaak epoxyhars, die wordt aangebracht op een betonnen vloer om deze te beschermen en te versterken. Betonnen vloeren zijn over het algemeen sterk en duurzaam, maar kunnen na verloop van tijd slijten en beschadigd raken door chemicaliën, zware belastingen, en andere factoren. Door een epoxycoating aan te brengen, wordt de vloer bestand tegen deze factoren en gaat deze langer mee.

Home » Industriele vloeren » Betonvloer Coaten

Een van de belangrijkste voordelen van een epoxycoating op een betonnen vloer is dat het de vloer een glad en naadloos oppervlak geeft. Dit maakt de vloer gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden, wat vooral belangrijk is in omgevingen waar hygiëne en netheid van essentieel belang zijn, zoals in de voedsel- of farmaceutische industrie.

De voordelen van een betonvloer coaten

Een ander voordeel van een coating is dat het de vloer bestand maakt tegen chemicaliën, olie en andere vloeistoffen. Hierdoor wordt de vloer minder snel beschadigd en kan deze langer meegaan. Bovendien biedt het een extra laag bescherming tegen krassen en slijtage.

Een epoxy-, PU- of PMMA-coating is ook zeer veelzijdig en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een bepaalde omgeving. Het kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden aangebracht, waardoor het esthetisch afgestemd kan worden op de ruimte. Bovendien kan het in verschillende diktes worden aangebracht, afhankelijk van de soort belasting die de vloer zal ondergaan.

Tot slot is een coating op een betonnen vloer relatief snel en gemakkelijk aan te brengen. Dit maakt het een kosteneffectieve oplossing voor het vernieuwen van beschadigde of verouderde betonnen vloeren.

Kortom, een epoxycoating biedt een duurzame, veelzijdige en kosteneffectieve oplossing voor het beschermen en versterken van betonnen vloeren. Of u nu een nieuwe vloer nodig heeft voor uw magazijn, werkplaats of productieruimte, een epoxycoating kan voldoen aan uw specifieke behoeften en eisen en zorgen voor een langere levensduur van de vloer.

Naast coatings kun je bij ons in Niel ook terecht voor allerlei andere diensten zoals een renovatie aan een balkon of een buitenmuur waterdicht maken.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie