Specialist in steentapijt uit Antwerpen

ABBI Industrie is een bedrijf gespecialiseerd in vloeren, zoals een steentapijt, uit regio Antwerpen. Wij plaatsen onze vloeren in huizen en bedrijven in heel Vlaanderen. Daarbij profiteer je van een professioneel resultaat en onze meer dan 30 jaar ervaring. Wil je graag een steentapijt buiten aanleggen? Lees verder en ontdek meer over de voordelen van een vloer van steentapijt in Antwerpen of elders.

Home » Gietvloeren » Steentapijt Antwerpen

Hoe wordt steentapijt voor buiten of binnen samengesteld in Antwerpen?

Steentapijt is een gietvloer uit een mengeling van steentjes die buiten wordt geplaatst door ABBI Industrie te Niel, vlak bij Antwerpen. Doordat de steentjes machinaal worden gekleurd op hoge temperatuur, zijn de kleuren van een steentapijt quasi onbeperkt en van een betere kwaliteit. Voor een steentapijt buiten en binnen werken we bij ABBI Industrie enkel met afgeronde steentjes (en dus niet met gebroken steentjes). Daardoor zijn onze vloeren slijt- en kleurvaster.

Afwerkingsmogelijkheden en kleuren

Het grote voordeel van een steentapijt buiten of binnen in regio Antwerpen? Dat zijn ongetwijfeld de vele afwerkingsmogelijkheden:

  • Zo kies je bijvoorbeeld voor een vloer met egale kleuren of een gespikkeld exemplaar. Ook standaardkleuren, parelmoer en glitter behoren tot de mogelijkheden.
  • Hou jij het liever strak of sober? Dan is een wit steentapijt in je pand in Antwerpen of omstreken misschien wel de beste keuze!
  • Ook de grootte van de steentjeskan worden bepaald. Deze hebben een standaardafmeting van 1-2, 2-3 of 3-4 millimeter en worden door onze leverancier met de meeste zorg geselecteerd, gewassen en vuur gedroogd.

Bij ABBI Industrie uit Niel in Antwerpen, bieden we ook marmer steentapijten voor binnen en buiten aan. Denk daarbij als optie voor buiten ook aan een Terradec als nette en duurzame gietvloer.

Leggen en droogtijd

De dikte van een steentapijt, beschikbaar in Antwerpen, is rond de zes millimeter. Dit maakt de vloer geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Bij een renovatie zijn er, gezien de geringe dikte, dus meestal geen uitbraakwerken nodig. Een steentapijt kan dus op de bestaande vloer geplaatst worden zonder grote aanpassingen. Bij een nieuwbouw kunnen we ook steentapijt leggen op een chape met vloerverwarming.

Het plaatsen van een steentapijt buiten je pand in Antwerpen of elders in Vlaanderen neemt ongeveer drie dagen in beslag. Al is dit natuurlijk afhankelijk van de oppervlakte, de gekozen uitvoering, de plinten en de ondergrond. Bij elke aangebrachte laag heeft een steentapijt ongeveer acht tot twaalf uur droogtijd nodig alvorens de volgende laag geplaatst kan worden. Dit bij een gemiddelde kamertemperatuur van circa achttien graden.

Sluitlaag voor je steentapijt vloer

Bij ABBI Industrie voorzien we steentapijten meestal van een sluitlaag. Met zo’n sluitlaag zitten de steentjes namelijk beter aan elkaar vast, waardoor het risico op beschadigingen een pak kleiner is. Zo kan er ook geen vuil of vocht tussen de steentjes kruipen en moet het steentapijt ook veel minder gereinigd worden.

De factoren die de kostprijs bepalen

De prijs per vierkante meter is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Deze varieert sterk afhankelijk van het bindmiddelen het type steentjes. Zo kan een steentapijt vloer ook met een epoxybindmiddel worden geplaatst, maar dan wordt het steentapijt minder uv-bestendig.
  • Daarnaast wordt de prijs beïnvloed door het al dan niet aanbrengen van een sluitlaag. Wanneer men kiest voor een lichtere kleur, raden wij sowieso aan om de prijs van het steentapijt niet te laten primeren.
  • Behalve deze factoren, wordt de prijs van het steentapijt voor buiten of binnen uiteraard ook beïnvloed door de oppervlakteen de ondergrond waarop gewerkt dient te worden.

Vraag een offerte aan voor je vloer

Bij ABBI Industrie staan we steeds tot je beschikking voor gericht advies bij jouw keuze. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of vraag een gratis offerte aan voor steentapijt voor binnen of buiten je pand in Antwerpen of elders in Vlaanderen! Tevens zit je bij ons ook goed voor kunstharsvloeren,  een renovatie aan een betonvloer of een betonwapening. Vul het online invulformulier in voor een offerteaanvraag of bel naar het nummer 03 888 84 84.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie