Gietvloer plaatsen

Steentapijten

Wat is een steentapijt?

Een steentapijt is een gietvloer die is samengesteld uit een mengeling van steentjes. Doordat de steentjes machinaal worden gekleurd op hoge temperatuur, zijn de kleuren van een steentapijt quasi onbeperkt en van een betere kwaliteit.

Voor een steentapijt binnen en buiten werken we bij ABBI enkel met afgeronde steentjes (en dus niet met gebroken steentjes). Daardoor zijn onze steentapijt vloeren slijt- en kleurvaster.

Afwerkingsmogelijkheden en steentapijt kleuren

Een van de grote voordelen van steentapijten zijn ongetwijfeld de afwerkingsmogelijkheden. Bij de steentapijt kleuren kunt u kiezen voor egale kleuren en gespikkeld, maar ook standaardkleuren, parelmoer en glitterend behoren tot uw mogelijkheden. Houdt u het liever strak of sober? Dan is een wit steentapijt misschien wel de beste keuze!

Naast het kleur van het steentapijt kan ook de grootte van de steentjes worden bepaald. Deze hebben een standaardafmeting van 1-2 mm, 2-3 mm of 3-4 mm en worden door onze leverancier met de meeste zorg geselecteerd, gewassen en vuur gedroogd.

Bij ABBI bieden we ook marmer steentapijten aan. Aangezien dit type steentapijt enkel uit marmer steentjes bestaat hoeft deze niet gekleurd te worden.

Steentapijt leggen en droogtijd

De dikte van een steentapijt zit rond de 6mm en is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het voordeel bij een renovatie is dat er, gezien de geringe steentapijt dikte, meestal geen uitbraakwerken nodig zijn. Hierdoor kan een steentapijt op de bestaande vloer geplaatst worden zonder al te grote aanpassingen. Bij een nieuwbouw kunnen we ook steentapijt leggen op een chape met vloerverwarming.

Een steentapijt plaatsen neemt ongeveer 3 dagen in beslag, afhankelijk van de oppervlakte, de gekozen uitvoering, met of zonder plinten en de ondergrond. Bij elke aangebrachte laag heeft een steentapijt ongeveer 8 tot 12u droogtijd nodig alvorens de volgende laag kan geplaatst worden en dit bij een gemiddelde kamertemperatuur van ca. 18°C.

Sluitlaag voor uw steentapijt vloer

Bij ABBI voorzien we steentapijten meestal van een sluitlaag. Met zo’n sluitlaag zitten de steentjes namelijk beter aan elkaar vast, waardoor het risico op beschadigingen een pak kleiner is. Zo kan er ook geen vuil en/of vocht tussen de steentjes kruipen en moet het steentapijt ook veel minder gereinigd worden dan wanneer geen zo’n laag werd voorzien.

Steentapijt prijs

De steentapijt prijs per m² is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal deze sterk variëren afhankelijk van het bindmiddel en het type steentjes waarvoor gekozen wordt. Zo kan een steentapijt vloer ook met een epoxybindmiddel worden geplaatst, maar dan wordt het steentapijt minder UV-bestendig.

Daarnaast wordt de steentapijt prijs ook nog beïnvloed door het al dan niet aanbrengen van een sluitlaag. Terwijl de kostprijs van het steentapijt hierdoor lager kan gehouden worden, moet er wel rekening gehouden met de daarbij horende nadelen die hiermee gepaard gaan.

Wanneer men kiest voor een lichtere kleur, raden wij sowieso aan om de prijs van het steentapijt niet te laten primeren en is de kostprijs van een PU-gebonden steentapijt vloer absoluut de moeite waard.

Behalve deze factoren, wordt de prijs van het steentapijt uiteraard ook beïnvloed door de oppervlakte en de ondergrond waarop dient gewerkt te worden.

Wilt u een steentapijt buiten aanleggen? Bekijk de diverse toepassingen van steentapijten buiten.

Een steentapijt kopen

Bij ABBI staan we steeds tot uw beschikking voor gericht advies bij uw keuze. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of vraag uw gratis steentapijt offerte!

GRATIS OFFERTE