Specialist in steentapijt uit antwerpen

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Gietvloeren » Specialist in steentapijt uit antwerpen

ABBI Industrie is een bedrijf gespecialiseerd in vloeren, zoals een steentapijt, uit regio Antwerpen. Wij plaatsen onze vloeren in huizen en bedrijven in heel Vlaanderen. Daarbij profiteer je van een professioneel resultaat en onze meer dan 30 jaar ervaring. Lees verder en ontdek meer over de voordelen van een steentapijt vloer buiten of in je huis in Antwerpen of elders.

Hoe wordt een steentapijt samengesteld, buiten of binnen je pand in Antwerpen?

Een steentapijt is een gietvloer die is samengesteld uit een mengeling van steentjes en met vakkundigheid buiten wordt geplaatst door ABBI Industrie te Niel, vlak bij Antwerpen. Doordat de steentjes machinaal worden gekleurd op hoge temperatuur, zijn de kleuren van een steentapijt quasi onbeperkt en van een betere kwaliteit. Voor een steentapijt binnen en buiten werken we bij ABBI enkel met afgeronde steentjes (en dus niet met gebroken steentjes). Daardoor zijn onze vloeren slijt- en kleurvaster.

Afwerkingsmogelijkheden en kleuren

Het grote voordeel van een steentapijt binnen of buiten in regio Antwerpen? Dat is ongetwijfeld de vele afwerkingsmogelijkheden. Zo kies je bijvoorbeeld voor een vloer met egale kleuren of een gespikkeld exemplaar. Ook standaardkleuren, parelmoer en glitter behoren tot de mogelijkheden. Hou jij het liever strak of sober? Dan is een wit steentapijt in je pand in Antwerpen of omstreken misschien wel de beste keuze! Ook de grootte van de steentjes kan worden bepaald. Deze hebben een standaardafmeting van 1-2 mm, 2-3 mm of 3-4 mm en worden door onze leverancier met de meeste zorg geselecteerd, gewassen en vuur gedroogd. Bij ABBI, uit Niel in Antwerpen, bieden we ook marmer steentapijten binnen en buiten aan. Denk daarbij als optie voor buiten ook aan een Terradec als nette en duurzame gietvloer.

Leggen en droogtijd

De dikte van een steentapijt is rond de 6 millimeter. Dit maakt de vloer geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Bij een renovatie zijn er, gezien de geringe dikte, dus meestal geen uitbraakwerken nodig. Een steentapijt kan dus op de bestaande vloer geplaatst worden zonder grote aanpassingen. Bij een nieuwbouw kunnen we ook steentapijt leggen op een chape met vloerverwarming. Het plaatsen van een steentapijt in of buiten je pand in Antwerpen of elders in Vlaanderen neemt ongeveer 3 dagen in beslag. Al is dit afhankelijk van de oppervlakte, de gekozen uitvoering, de plinten en de ondergrond. Bij elke aangebrachte laag heeft een steentapijt ongeveer 8 tot 12u droogtijd nodig alvorens de volgende laag kan geplaatst worden. Dit bij een gemiddelde kamertemperatuur van ca. 18°C.

Sluitlaag voor je steentapijt vloer

Bij ABBI voorzien we steentapijten meestal van een sluitlaag. Met zo’n sluitlaag zitten de steentjes namelijk beter aan elkaar vast, waardoor het risico op beschadigingen een pak kleiner is. Zo kan er ook geen vuil of vocht tussen de steentjes kruipen en moet het steentapijt ook veel minder gereinigd worden.

De factoren die de kostprijs bepalen

De prijs per m² is afhankelijk van een aantal factoren. Deze varieert sterk afhankelijk van het bindmiddel en het type steentjes. Zo kan een steentapijt vloer ook met een epoxybindmiddel worden geplaatst, maar dan wordt het steentapijt minder uv-bestendig. Daarnaast wordt de prijs beïnvloed door het al dan niet aanbrengen van een sluitlaag. Wanneer men kiest voor een lichtere kleur, raden wij sowieso aan om de prijs van het steentapijt niet te laten primeren. Behalve deze factoren, wordt de prijs van het steentapijt binnen of buiten uiteraard ook beïnvloed door de oppervlakte en de ondergrond waarop dient gewerkt te worden.

Vraag een offerte aan voor je vloer

Bij ABBI staan we steeds tot je beschikking voor gericht advies bij jouw keuze. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie of vraag een gratis steentapijt offerte voor binnen of buiten je pand in Antwerpen of elders in Vlaanderen! Tevens zit je bij ons ook goed voor een renovatie aan een betonvloer of een betonwapening. Vul het online invulformulier in voor een offerteaanvraag of bel 03 888 84 84.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie