Betonrenovatie en betonreparatie

Hoewel beton een van de sterkste constructiematerialen is, is een betonreparatie of betonbehandeling soms noodzakelijk. Ook beton kan namelijk beschadigd worden, waardoor een grondige behandeling vereist is. Wanneer dat het geval is, kan je gelukkig bij ons terecht voor betonrenovatie en betonreparatie. Maar hoe kan het beton dan eigenlijk beschadigd raken? En hoe werkt een behandeling van beton precies?

Home » Betonwerk en herstellingen » Betonreparatie

Oorzaken van beschadigd beton waardoor betonreparatie nodig is

Er zijn diverse oorzaken waardoor het beton van je huis, bijvoorbeeld bij een balkon, beschadigd kan raken en een betonbehandeling nodig is. Door invloeden van de natuur, constructiefouten bij het bouwen of dooizouten kan beton een behandeling nodig hebben. Al deze oorzaken zorgen ervoor dat het beton beschadigd kan raken. Beton is bedoeld om het wapeningsstaal te beschermen tegen corrosie. Wanneer het beton echter beschadigd is, is het niet langer in staat om het wapeningsstaal van je huis te beschermen en is een behandeling op zijn plaats. Het is in dat geval dus strikt noodzakelijk dat het beton gerenoveerd wordt en onderhoud wordt uitgevoerd. Bovendien ziet het er natuurlijk ook niet netjes uit. Een behandeling voor het beton is dus ook hier sterk aangewezen.

Beton laten renoveren

Voorafgaand aan een behandeling, betonrenovatie of betonreparatie, is het belangrijk dat er uitgezocht wordt hoe de schade aan het beton is ontstaan. Dit bepaalt immers de aard van de betonreparatie en betonbehandeling. Zoals eerder gesteld kan de schade aan het beton namelijk op vele verschillende manieren ontstaan. Op grond van deze analyse kan er dan besloten worden welke behandeling het beton nodig heeft. Alleen een expert is in staat om de juiste diagnose te stellen, de problemen van de beschadiging vast te stellen en vervolgens ook een oplossing te bieden. Met ABBI Industrie te Niel, vlak bij Antwerpen, weet je in ieder geval zeker dat er een expert juist aan de slag gaat met de behandeling van jouw beton.

Vraag naar de mogelijkheden voor betonbehandeling en -onderhoud

Nadat de problemen herkend zijn, wordt er een oplossing bedacht en uitgevoerd. Betonreparatie kan bijvoorbeeld door handmatig het beton te repareren, maar ook door gebruik te maken van spuitbeton als behandeling. Dat zijn de twee meest gangbare oplossingen. Bij een gietvloer kunnen wij ook een betonreparatie uitvoeren. Wij hebben echter nog veel meer oplossingen achter de hand die we, in overleg met jou, kunnen hanteren om je beton te renoveren! Wens je meer informatie over onze betonrenovaties? Neem dan snel contact op ABBI Industrie in Niel, niet ver van Antwerpen. Bel ons op 03 888 84 84 of vraag meteen online een offerte aan.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie