Betonvloer herstellen

Betonrenovatie

Wist u dat beton een van de sterkste constructiematerialen is? Toch is het mogelijk dat ook beton beschadigd raakt. Wanneer dat het geval is, kunt u gelukkig bij ons terecht voor betonrenovatie. Maar hoe kan het beton dan eigenlijk beschadigd raken? En hoe werkt de renovatie precies?

Oorzaken beschadigd beton

Er zijn diverse oorzaken waardoor het beton van uw huis beschadigd kan raken. Door invloeden van de natuur, constructiefouten bij het bouwen of dooizouten zorgen ervoor dat het beton beschadigd kan raken. Beton is bedoeld om het wapeningsstaal te beschermen tegen corrosie en wanneer het beton beschadigd is, is het niet langer in staat om het wapeningsstaal van uw huis te beschermen. Het is in dat geval dus strikt noodzakelijk dat het beton gerenoveerd wordt. Bovendien ziet het er natuurlijk ook niet netjes uit.

Beton laten renoveren

Voorafgaand op een betonrenovatie is het belangrijk dat er vooraf uitgezocht wordt hoe de schade aan uw beton is ontstaan. Zoals eerder gesteld kan de schade aan het beton namelijk op vele verschillende manieren ontstaan. Op grond van deze analyse kan er dan besloten worden welke behandeling het beton nodig heeft. Alleen een expert is in staat om de juiste diagnose te stellen, de problemen van de beschadiging vast te stellen en vervolgens ook een oplossing te bieden. Met ABBI weet u in ieder geval zeker dat er een expert met uw beton werkt en dat de juiste diagnose gesteld zal worden.

Eenmaal de problemen herkend zijn, wordt er een oplossing bedacht en uitgevoerd. Betonrenovatie kan op zeer veel verschillende manieren gebeuren. Het kan bijvoorbeeld door handmatig het beton te repareren, maar ook door gebruik te maken van spuitbeton. Dat zijn de twee meest gangbare oplossingen. Wij hebben echter nog veel meer oplossingen achter de hand die we, in overleg met u, kunnen hanteren om uw beton te renoveren!
Wenst u meer informatie over onze betonrenovaties?
Vrijblijvend advies aanvragen