Betonrenovatie en betonreparatie

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Betonwerk en herstellingen » Betonrenovatie en betonreparatie

Hoewel beton een van, de sterkste constructiematerialen is, is een betonreparatie of beton onderhoud soms noodzakelijk. Ook beton kan namelijk beschadigd worden, waardoor een grondige betonbehandeling vereist is. Wanneer dat het geval is, kan je gelukkig bij ons terecht voor betonrenovatie en betonreparatie. Maar hoe kan het beton dan eigenlijk beschadigd raken? En hoe werkt het onderhoud en de renovatie van beton precies?

Oorzaken beschadigd beton waardoor betonreparatie nodig is

Er zijn diverse oorzaken waardoor het beton van uw huis, bijvoorbeeld bij een balkon, beschadigd kan raken en een betonbehandeling nodig is. Door invloeden van de natuur, constructiefouten bij het bouwen of dooizouten. Al deze zorgen ervoor dat het beton beschadigd kan raken. Beton is bedoeld om het wapeningsstaal te beschermen tegen corrosie. Wanneer het beton echter beschadigd is, is het niet langer in staat om het wapeningsstaal van je huis te beschermen. Het is in dat geval dus strikt noodzakelijk dat het beton gerenoveerd wordt en een onderhoud wordt uitgevoerd. Bovendien ziet het er natuurlijk ook niet netjes uit. Ook daarbij helpt een betonbehandeling.

Beton laten renoveren

Voorafgaand aan een betonrenovatie, is het belangrijk dat er vooraf uitgezocht wordt hoe de schade aan je beton is ontstaan. Dit bepaalt immers de aard van de betonreparatie en betonbehandeling. Zoals eerder gesteld kan de schade aan het beton namelijk op vele verschillende manieren ontstaan. Op grond van deze analyse kan er dan besloten worden welke behandeling het beton nodig heeft. Alleen een expert is in staat om de juiste diagnose te stellen, de problemen van de beschadiging vast te stellen en vervolgens ook een oplossing te bieden. Met ABBI weet je in ieder geval zeker dat er een expert met uw beton werkt en dat de juiste diagnose gesteld zal worden.

Vraag naar uw betonbehandleing en onderhoud

Eenmaal de problemen herkend zijn, wordt er een oplossing bedacht en uitgevoerd. Betonrenovatie kan op zeer veel verschillende manieren gebeuren. Betonreparatie kan bijvoorbeeld door handmatig het beton te repareren, maar ook door gebruik te maken van spuitbeton. Dat zijn de twee meest gangbare oplossingen. Bij een gietvloer kunnen wij ook een reparatie uitvoeren. Wij hebben echter nog veel meer oplossingen achter de hand die we, in overleg met jou, kunnen hanteren om je beton te renoveren! Wens je meer informatie over onze betonrenovaties? Neem dan snel contact met ons op. Bel ons op 03 888 84 84 of vraag meteen online een offerte aan. Dit kan via een e-mail naar info@abbi.be of via het contactformulier.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie