Betonvloer herstellen

Betonwerken en herstellingen

Betonherstelling beter niet verwaarlozen

Beton scheurt of valt niet van de een op de andere dag uit elkaar. De betonschade is vaak al tientallen jaren aan de gang voordat het voor u onacceptabele vormen aanneemt. Wij van ABBI zijn uw betonhersteller van het eerste uur. Met dat de eerste scheuren zich in het goedkope beton van de jaren ’60 en ’70 begonnen te vertonen, stonden wij direct klaar om het betonrot te behandelen en te repareren.

Betonherstelling vereist nauwkeurig vooronderzoek

Kapot beton vergt een vakkundig onderzoek alvorens het met een speciaal middel voor betonherstellingen gerepareerd wordt. Een voorbeeld: wanneer het beton door corrosie van het betonijzer is aangetast, moet er eerst onderzocht worden waarom de wapening is gaan corroderen. Een onjuiste betonsamenstelling, chemische invloeden of ten gevolge van contact met de buitenlucht door te zware mechanische belasting?

Betonherstelling producten

Teneinde een betonreparatie op een goede manier uit te voeren, moet men de juiste mortel kiezen. Een betonmortel moet aan velerlei eisen voldoen. De groep epoxy, methacrylaat en hydraulische betonherstel mortels telt meer dan twintig producten die allen hun eigen specifieke kenmerken hebben. De epoxymortels worden vooral ingezet op industriële vloeren waar een hoge slijtvastigheid gewenst is en flexibiliteit van minder belang is. Methacrylaatspecies worden vooral toegepast als hechtmiddel en hydraulische cementen voor een waterdichte reparatie van beton.

Voorkom dat u beton moet herstellen

We roepen het zo vaak, “voorkomen is beter dan genezen”, zo is het ook met betonrot. Met het grote aantal aan betonproducten dat er vandaag de dag op de markt is, kunnen wij uw constructie perfect beschermen tegen betonrot. Voorkom kostbare betonherstellingen achteraf door een preventieve betonbehandeling. Contacteer ons voor een afspraak en wij komen vrijblijvend bij u langs voor een betonanalyse.

 

Wenst u meer informatie over het herstellen van uw beton?

Vrijblijvend advies aanvragen of Vraag uw gratis offerte