Betonwerk en herstellingen

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Betonwerk en herstellingen

Betonwerk en -herstelling is noodzakelijk wanneer blijkt dat beton beschadigd is. Reken daarvoor op de ruime ervaring van ABBI Industrie in Niel, vlak bij Antwerpen. Ons bedrijf beschikt over drie generaties aan kennis voor betonherstellingen. Lees verder en ontdek meer over onze betonwerken.

Betonwerk vereist nauwkeurig vooronderzoek

Wat de omvang van het je betonwerk ook is, wij staan klaar om het noodzakelijke te doen. Laten we even een voorbeeld schetsen. Wanneer het beton door corrosie van het betonijzer is aangetast, moet er eerst onderzocht worden waarom de wapening precies is gaan corroderen. Is er sprake van een onjuiste betonsamenstelling, chemische invloeden of ten gevolge van contact met de buitenlucht door een te zware mechanische belasting? Kapot beton vergt een vakkundig onderzoek alvorens het met een speciaal middel voor betonherstellingen gerepareerd wordt.

Betonherstelling kun je beter niet verwaarlozen

Beton scheurt of valt niet van de een op de andere dag uit elkaar. De betonschade is vaak al tientallen jaren aan de gang voordat het onacceptabele vormen aanneemt. Wanneer de eerste scheuren zich in het goedkope beton van de jaren ’60 en ’70 beginnen te vertonen, staan wij direct klaar om het betonrot te behandelen en te repareren. Wij van ABBI Industrie zijn je betonhersteller van het eerste uur.

Betonherstelling met producten

Om betonwerk op een goede manier uit te voeren, moet men de juiste mortel kiezen. Een betonmortel moet aan velerlei eisen voldoen. De groep epoxy, methacrylaat en hydraulische betonherstelmortels telt meer dan twintig producten die elk hun eigen specifieke kenmerken hebben:

  • De epoxymortels worden vooral ingezet op industriële vloeren waar een hoge slijtvastigheid gewenst is en flexibiliteit van minder belang is.
  • Methacrylaatspecies worden vooral toegepast als hechtmiddel.
  • Hydraulische cementen worden gebruikt voor een waterdichte reparatie van beton.

 

Daarnaast is het in bepaalde gevallen ook interessant om een antisliplaag op de vloer aan te brengen.

Voorkom een betonherstelling en contacteer ons

“Voorkomen is beter dan genezen”, en zo is het ook met betonrot. Met het grote aantal aan betonproducten dat er vandaag de dag op de markt is, kunnen wij je constructie perfect beschermen tegen betonrot. Voorkom kostbare betonherstellingen achteraf door een preventieve betonbehandeling. Contacteer ABBI Industrie in Niel voor een afspraak en wij komen vrijblijvend bij je langs voor een betonanalyse. Bel naar 03 888 84 84 of vraag meteen online een offerte aan voor betonwerken.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie