Betonwapening

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Betonwerk en herstellingen » Betonwapening

Wat is betonwapening nu precies? Het kan zijn dat de betonwapening van een gebouw verzwakt is door corrosie. Ook is het mogelijk dat er bij latere beschouwing te dunne of te weinig betonwapening aanwezig is. Dit hoeft niet per definitie een constructieve fout te zijn, ook de eisen die we aan een gebouw stellen of de condities waarin het verkeert, veranderen met de tijd. Wanneer een gebouw te zwak voor zijn huidige functie blijkt te zijn, is het niet nodig het compleet te vernieuwen. Er bestaat namelijk een efficiënte oplossing voor dit probleem. Uitwendige wapening van de dragende constructiedelen met koolstofvezelmatten of staal zal het beton versterken. Het resultaat van deze techniek? Een gebouw dat nog jaren dienst kan doen!

Gelijmde betonwapening

Circa 50 jaar geleden begon men in de branche met het uitwendig wapenen van beton middels stalen strippen. De professionals van ABBI Industrie in Niel leggen graag het onderscheid uit:

  • Beton spanstalen worden nog steeds gebruikt wanneer er grotere of brosse oppervlakten verstevigd moeten worden.
  • Gelijmde wapeningen, voor bijvoorbeeld draagkolommen en kleine delen, worden voornamelijk met koolstofvezel-versterkte polymeren uitgevoerd. Je hebt hier de keuze uit lamellen of sheets. Deze lichtgewicht extern gehechte wapening wordt met een op epoxyhars gebaseerde lijmsoort aan de constructie gehecht.

De specialisten van ABBI Industrie te Niel, vlak bij Antwerpen, maken graag geheel vrijblijvend een berekening van de draagkracht van jouw betonwapening op basis van jouw plannen met een stabiliteitsingenieur.

Buitenwaarts wapening beton aanbrengen

Om een goede hechting te verkrijgen tussen het beton en de plakwapening moet het oppervlak goed gereinigd worden. Meestal gebeurt dit door middel van zandstralen, omdat dit zowel reinigend als opruwend werkt. Alle scheurtjes en poreuze plekken worden zorgvuldig met een met siliconen verrijkte mortel gerepareerd. De gelijmde wapening zal na zeven dagen volledig zijn uitgehard en volledig belast kunnen worden.

Laat je beton wapenen als preventie

Twijfel jij over de stevigheid van de constructie van je woning of bedrijfsloods? De specialisten van ABBI Industrie te Niel, vlak bij Antwerpen, maken graag geheel vrijblijvend een berekening van de draagkracht van jouw betonwapening op basis van jouw plannen met een stabiliteitsingenieur. Neem daarvoor contact met ons op via het nummer 03 888 84 84. Wil je meteen een offerte aanvragen voor betonwapening bij je huis of pand? Vul hiervoor het online formulier in.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie