Grouten en ondergieten

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Betonwerk en herstellingen » Grouten en ondergieten

Wat betekent ondergieten?

Ondergieten of grouten is het gieten of onder hoge druk inspuiten van een cement, water en een hulpstofmengsel in voorgeboorde gaten in de grond. Zo ontstaan er groutkolommen met als functie een bestaande constructie te ondersteunen, te verankeren of waterdicht te maken. De fundering ondergieten door het groutmengsel onder hoge druk te vermengen met de grond onder een gebouw bevordert de verdichting van de grond en gaat verzakkingen ten gevolge van ondermijning tegen.

Een vloer grouten

Om een vloer vlak af te kunnen werken, is het van belang dat alle zichtbare gaten en scheuren vakkundig gerepareerd worden. Om de grond te stabiliseren om verzakking te voorkomen moeten ook de aan de onderzijde van de betonnen draagvloer en eventuele in de fundering aanwezige holtes opgevuld worden. De snelhardende hulpstof die aan het groutmengsel wordt toegevoegd, is afhankelijk van het probleem en het omliggende materiaal. ABBI is door zijn gedegen kennis van betontoepassingen uw aangewezen specialist voor het stabiliseren en ondergieten van uw nieuw te leggen kunstharsvloer.

Grouting niet schadelijk voor het milieu

Omdat grouting zowel binnen bestaande constructies als onder funderingen wordt gebruikt, veroorzaakt het cementmengsel en de hulpstoffen geen milieuschade wanneer ze in aanraking komen met grondwater. Ondergieten laat ons met andere woorden toe om op een maatschappelijk verantwoorde manier en met zo min mogelijk omgevingshinder een stabiele grond in een kruipruimte, kelderreparaties en zelfs een extra kelder te realiseren.

Uw vloer ondergieten door abbi

Met meer dan 30 jaar ervaring is ons familiebedrijf inmiddels een expert op het gebied van betonherstel, binnenbekuipingen, kunstharsvloeren en professioneel grouten. Wij bieden u een transparante oplossing voor uw constructieve probleem met een eerlijke offerte en een persoonlijke projectbegeleiding.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie