Grouten en ondergieten

Ondergieten

Ook wel grouten genoemd, is het in voorgeboorde gaten in de grond gieten of onder hoge druk inspuiten van een cement, water en een hulpstofmengsel. Zo ontstaan er groutkolommen met als functie een bestaande constructie te ondersteunen, te verankeren of waterdicht te maken. De fundering ondergieten door het groutmengsel onder hoge druk te vermengen met de grond onder een gebouw bevordert de verdichting van de grond en gaat verzakkingen ten gevolge van ondermijning tegen.

Vloer grouten

Om een vloer vlak af te kunnen werken, is het van belang dat alle zichtbare gaten en scheuren vakkundig gerepareerd worden. Om de grond te stabiliseren om verzakking te voorkomen moeten ook de aan de onderzijde van de betonnen draagvloer en eventuele in de fundering aanwezige holtes opgevuld worden. De snelhardende hulpstof die aan het groutmengsel wordt toegevoegd, is afhankelijk van het probleem en het omliggende materiaal. Abbi industries is door zijn gedegen kennis van betontoepassingen uw aangewezen specialist voor het stabiliseren en ondergieten van uw nieuw te leggen kunstharsvloer.

Grouting niet schadelijk voor het milieu

Omdat grouting niet alleen binnen bestaande constructies wordt toegepast, maar ook onder funderingen en zo direct in aanraking komt met het grondwater mogen het cementmengsel en de hulpstoffen geen milieuschade veroorzaken. Met zo min mogelijk omgevingshinder realiseert Abbi industries niet alleen stabiele grond in een kruipruimte, maar ook een kelder buitenwaarts repareren of een extra kelder realiseren is dankzij de groutingstechniek geen probleem meer.

Laat Abbi uw vloer ondergieten

Met meer dan 30 jaar ervaring is ons familiebedrijf Abbi industries inmiddels een expert op het gebied van betonherstel, binnenbekuipingen, kunstharsvloeren en professioneel grouten. Wij bieden u een transparante oplossing voor uw constructieve probleem met een eerlijke offerte en een persoonlijke projectbegeleiding. Klik voor vrijblijvend advies op de onderstaande button.