Vochtbestrijding in Antwerpen

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Vochtbestrijding

ABBI Industrie in Niel is een gespecialiseerd bedrijf voor vochtbestrijding uit de omgeving van Antwerpen. Dankzij onze jarenlange ervaring helpen we vochtproblemen voorkomen én efficiënt oplossen. Met ons ben je zeker van kennis van zaken én snelle en definitieve oplossingen.

Vochtbestrijding door specialisten uit Antwerpen

Zijn jouw muren nat of klam en heb je dringend hulp nodig bij vochtbestrijding in Antwerpen of ergens anders in Vlaanderen? Dan ben je bij de experts van ABBI Industrie in Niel, uit regio Antwerpen, aan het juiste adres voor vochtbestrijding. Dat is immers een klus die je beter niet zelf kunt uitvoeren. Voor een effectieve aanpak is specialistische kennis en veel ervaring nodig. Voordat we aan het werk gaan, is een grondige analyse van je muren nodig. Een getrainde blik is hierbij onmisbaar. Vochtige muren behandelen moet meteen lukken, want vochtige muren kunnen ernstige schade toebrengen aan je huis en (erger nog) je gezondheid. ABBI Industrie uit Antwerpen doet aan professionele vochtbestrijding en lost vochtproblemen in je huis snel en duurzaam op.

Vocht bestrijden in muren

Het eerste wat we doen, is vaststellen wat de precieze oorzaak van jouw vochtprobleem is.  Pas als we exact weten wat eraan schort, kunnen we het structureel oplossen. Meestal beginnen vochtproblemen in de kelder, waar de druk van het grondwater zo groot kan zijn dat het door het beton heen sijpelt. Door de warmte gaat het beton schimmelen, en daarvan kan je ziek worden. Het is dan ook belangrijk vochtproblemen meteen aan te pakken en vakmensen in te schakelen voor de vochtwering. ABBI Industrie brengt de vochtisolatie snel aan en zorgt voor een blijvende oplossing. We richten ons altijd eerst op de kelder bij de vochtbestrijding vanuit Antwerpen, want van hieruit kan het vocht in je woning omhoogtrekken.

Hoe behandelen we vochtige muren?

Snel vochtplekken behandelen is noodzakelijk om het probleem niet te doen escaleren en van een doeltreffende vochtbestrijding vanuit Antwerpen te spreken. Vocht in je huis bestrijden is een taak voor onze specialisten in het vak. ABBI uit Antwerpen heeft de beste technieken en kennis op het vlak van vochtbestrijding en kan problemen met vocht in je huis definitief oplossen.

Vochtige muren behandelen hangt af van de oorzaak. Vocht in de muren van je woning is vaak afkomstig door het ontbreken van een goede waterkering. Hierdoor staan de muren rechtstreeks in contact met de grond, waardoor het mogelijk wordt om grondwater op te zuigen. Dit vocht verspreidt zich na verloop van tijd in de muur met de gekende problemen als gevolg. Dit probleem oplossen doen we als volgt:

  • Allereerst zullen wij de aanwezige bezetting moeten verwijderen tot op ca. 1,5 meter hoogte.
  • Vervolgens zullen wij op verschillende plaatsen langsheen je muur de nodige gaten boren om daarna de muur te injecteren met een gespecialiseerde emulsie op basis van silanen en siloxanen. Deze gel zal zich vermengen met het vocht in de muren.
  • Na opdroging vormt dit een barrière in de muur dat verdere opzuiging van vocht verhinderd.
  • Hier bovenop worden je muren voorzien van een waterdichte bezetting. Deze dubbele aanpak van vochtbestrijding vanuit Antwerpen zorgt ervoor dat vocht geen kans meer krijgt!

Andere werkwijze bij ondergrondse constructies

Wanneer het gaat over een betonnen constructie in kelders of andere gebouwen, zoals  parkeergarages, is de aanpak echter anders en wordt er gewerkt met een reactief PU-injectiehars, hetgeen via speciaal aangebrachte injectienippels onder druk wordt geïnjecteerd. Door het reactieve karakter van het kunsthars wordt er ook hier een vochtbarrière gecreëerd. Injecteren onder druk verloopt steeds in verschillende fasen. Met deze werkwijze is vocht in muren bestrijden zeer effectief.

Bij gemetselde kelders is de aanpak nog anders. Hier wordt er niet met een injectiemateriaal gewerkt, maar wordt de keldervloer alsook de muren volledig aangepakt met gespecialiseerde mortels. Met een naadloze aanpak van zowel vloer en muren wordt je kelder duurzaam en kwaliteitsvol droog gemaakt zodat je zonder zorgen kan genieten van een extra opslagruimte.

Vraag naar de oplossing tegen vocht in huis

Wil je weten wat ABBI voor jou kan betekenen op vlak van vochtbestrijding vanuit Antwerpen? Neem dan snel contact op met ons team! Vraag een offerte aan via onderstaande knop of bel ons voor een antwoord op al je vragen. Bel daarvoor naar het nummer 03 888 84 84. Wij staan klaar om vochtbestrijding voor je woning in Antwerpen efficiënt aan te pakken.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie