Vochtbestrijding

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Vochtbestrijding

Specialisten in vochtbestrijding met antwerpen als uitvalbasis

ABBI Industrie is een gespecialiseerd bedrijf voor vochtbestrijding uit de omgeving van Antwerpen. Al meer dan 30 jaar helpen we vochtproblemen in heel Vlaanderen voorkomen en lossen we vochtproblemen op. Met ons ben je zeker van kennis van zaken en snelle en definitieve oplossingen.

Vochtbestrijding door specialisten uit antwerpen

Zijn jouw muren nat of klam en heb je dringend hulp nodig bij vochtbestrijding in Antwerpen of elders in Vlaanderen? Dan ben je bij de experts van ABBI uit regio Antwerpen aan het juiste adres voor vochtbestrijding. Dat is immers een klus die je beter niet zelf kunt uitvoeren. Voor een effectieve aanpak is specialistische kennis en veel ervaring nodig. Voordat we aan het werk gaan, is een grondige analyse van uw muren nodig. Een getrainde blik is hierbij onmisbaar. Vochtige muren behandelen moet direct slagen, want vochtige muren kunnen ernstige schade toebrengen aan je huis en (erger nog) je gezondheid. ABBI uit Antwerpen doet aan professionele vochtbestrijding en lost vochtproblemen in je huis snel en duurzaam op.

Vocht bestrijden in muren

Het eerste wat we doen, is vaststellen wat de oorzaak van jouw vochtprobleem is. Want pas als we exact weten wat eraan schort, kunnen we het structureel oplossen. Meestal beginnen vochtproblemen in de kelder, waar de druk van het grondwater zo groot kan zijn dat het door het beton heen sijpelt. Door de warmte gaat het beton schimmelen, en daarvan kan je ziek worden. Het is dan ook belangrijk vochtproblemen meteen aan te pakken en vakmensen in te schakelen voor de vochtwering. ABBI brengt de vochtisolatie snel aan en zorgt voor een blijvende oplossing. We richten ons altijd eerst op de kelder, want van hieruit kan het vocht in uw woning omhoogtrekken.

Hoe we uw vochtige muren behandelen

Snel vochtplekken behandelen is noodzakelijk om het probleem niet te doen escaleren. Vocht in je huis bestrijden is een taak voor specialisten. ABBI uit Antwerpen heeft de beste technieken en kennis op vlak van vochtbestrijding en kan problemen met vocht in uw huis definitief oplossen.

Vochtige muren behandelen hangt af van de oorzaak. Vocht in de muren van uw woning is vaak afkomstig door het ontbreken van een goede waterkering. Hierdoor staan de muren rechtstreeks in contact met de grond waardoor het mogelijk wordt om grondwater op te zuigen. Dit vocht verspreidt zich na verloop van tijd in de muur met de gekende problemen als gevolg.

Dit probleem oplossen doen we als volgt: Allereerst zullen wij de aanwezige bezetting moeten verwijderen tot op ca. 1,5m hoogte. Vervolgens zullen wij op verschillende plaatsen langsheen uw muur de nodige gaten boren om vervolgens dan uw muur te injecteren met een speciale emulsie op basis van silanen en siloxanen. Deze gel zal zich vermengen met het vocht in de muren en na opdroging een barrière vormen in de muur dat verdere opzuiging van vocht verhinderd. Hier bovenop worden uw muren voorzien van een waterdichte bezetting. Deze dubbele aanpak zorgt ervoor dat vocht geen kans meer krijgt.

Wanneer het echter gaat over een betonnen constructie in kelders of andere gebouwen zoals bijvoorbeeld parkeergarages, is de aanpak echter anders en wordt er gewerkt met een reactief PU injectiehars, hetgeen via speciaal aangebrachte injectienippels onder druk wordt geïnjecteerd. Door het reactieve karakter van het kunsthars wordt er ook hier een vochtbarrière gecreëerd. Injecteren onder druk gebeurd steeds in verschillende fasen. Met deze werkwijze is vocht in muren bestrijden zeer effectief.

Bij gemetselde kelders in de aanpak nog anders. Hier wordt er niet met een injectiemateriaal gewerkt maar wordt de keldervloer alsook de muren volledig aangepakt met gespecialiseerde mortels. Met een naadloze aanpak van zowel vloer en muren wordt uw kelder duurzaam en kwaliteitsvol droog gemaakt zodat u zonder zorgen kan genieten van een extra opslagruimte.

Vraag naar uw oplossing tegen vocht in huis

Wil je weten wat ABBI voor jou kan betekenen op vlak van vochtbestrijding? Neem dan snel contact met ons op! Vraag een offerte aan via onderstaande knop of bel ons voor een antwoord op al je vragen. Bel daarvoor naar 03 304 45 52.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie