Wat is een troffelvloer?

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Gietvloeren » Wat is een troffelvloer?

Een troffelvloer of mortelvloer is een vloer met een zeer hoge mechanische sterkte. Deze vloer wordt gemaakt van fijne natuursteen dat door middel van twee componenten epoxyhars wordt gebonden. Door de waterdichte structuur zijn troffelvloeren zeer hygiënisch. Bovendien zijn ze ook uitermate geschikt voor ruimtes die zwaar belast worden. Hierdoor is dit type gietvloer geschikt om te plaatsen binnen een industriële setting, zoals in magazijnen, werkplaatsen of voetbalkleedruimtes. Overweeg je een mortelvloer te kopen om in je bedrijf te plaatsen? Bij ABBI zijn we gespecialiseerd in het aanleggen van troffelvloeren.

Uw troffelvloer combineren met een vloerplint

Wanneer je een troffelvloer wenst met plint, behoort dit ook tot de mogelijkheden. Een plint wordt gelijktijdig met je mortelvloer geplaatst. Wanneer muren nog betegeld dienen te worden, adviseren wij u deze iets hoger dan normaal te plaatsen. Zo kunnen wij de plint direct onder de tegel plaatsen. Heb je een bestaande, betegelde muur? Dan kunnen wij door middel van een strip de plint op de tegelmuur bevestigen. Plinten worden voornamelijk in verband met hygiëne gebruikt in de horeca. In de horeca dient men zich te houden aan de HACCP-norm.

Kies voor een mortelvloer van abbi

Door gebruik te maken van gekleurd zand en deze te mengen met epoxyhars, kunnen wij een ruim scala kleuren aanbieden. Troffelvloeren worden door middel van een troffel en spaan of screedbox (mechanisch) aangebracht. Voordeel hiervan is dat er een naadloze vloer ontstaat. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om je vloer op afwateren aan te leggen. Wij kunnen troffelvloeren plaatsen op diversen ondergronden zoals, cement- en anhydriet. Dit kan echter een impact hebben op de prijs, net als de afwerking. Wij zijn eveneens gespecialiseerd in het verzorgen van betonwapening of een steentapijt. Wil jij een vrijblijvende prijs voor jouw troffelvloer ontvangen? Of wil je gebruikmaken van een van onze andere vele diensten? Bel dan naar 03 888 84 84.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie