Wat is een ESD-vloer?

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Gietvloeren » Antistatische vloeren

Een antistatische of ESD-vloer is een elektrisch afleidende gietvloer. Ze geleiden de elektriciteit veilig af naar een aardingspunt. Zo worden spanningsopbouw en ontlading voorkomen en creëer je een veilige werkplek. Een ESD-vloer wordt vaak toegepast in ruimtes waar met elektronica wordt gewerkt en bij EX-zones met ontploffingsgevaar. Denk maar aan operatiekamers, serverlokalen en productieruimtes voor elektronica bijvoorbeeld. Wil je graag meer weten over de pluspunten van een ESD-vloer? De medewerkers van ABBI Industrie in Niel, nabij Antwerpen, vertellen je er graag meer over.

De voordelen van ESD-vloeren

Een ESD-vloer is gebaseerd op bestaande systemen, zoals polyurethaan-, epoxy- of mortelvoeren en worden door toevoeging van geleidende vulstoffen – en in sommige gevallen het verlijmen/verwerken van koperen strips – antistatische of elektrisch afleidend gemaakt. Ze bevatten dan ook alle voordelen van onze gietvloeren, uitgebreid met de geleidende eigenschap:

  • Naadloos;
  • Zeer onderhoudsvriendelijk;
  • Stof- en krasvrij;
  • Waterdicht en chemisch resistent;
  • Duurzaam;
  • Beschikbaar in verschillende kleuren en stijlen;
  • Elektrisch geleidend of antistatisch.

De voordelen van dit vloertype zorgen ervoor dat het een perfecte oplossing is voor horeca, industriële ruimtes en kantoorvloeren.

Vraag om een offerte

Twijfel niet langer en neem vandaag nog contact op met onze professionals. Wij staan klaar met een gepaste aanpak. Vraag om een vrijblijvende offerte via het contactformulier of neem even telefonisch contact op. Wij zijn bereikbaar via het nummer 03 888 84 84.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie