Wat is een pu of polyuerthaan gietvloer?

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Gietvloeren » Wat is een pu of polyuerthaan gietvloer?

PU staat voor polyurethaan en dat is een uiterst plooibaar en tegelijkertijd sterke kunststofsoort. Deze wordt verwerkt in vele bouwmaterialen en gebruiksvoorwerpen. Een polyurethaan vloer is een bijzonder duurzame gietvloer van kunststof met als basis polyurethaanhars. Bij ABBI Industrie hebben we al meer dan 30 jaar ervaring met het plaatsen van PU gietvloeren voor verschillende toepassingen. Lees verder en ontdek de voordelen van deze vloersoort.

Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

Een polyurethaan vloer wordt volledig naadloos gelegd, is 100% waterdicht, hard en daarnaast flexibel genoeg om niet snel te scheuren. De mechanische en chemische weerstand van een polyurethaan gietvloer is hoger dan dat van een gewone epoxy gietvloer. Bovendien kunnen ze op alle ondergronden worden geplaatst, zelfs op een bestaande tegel- of houten vloer. Dat maakt dat het niet alleen de ideale vloer is voor grotere industriële ruimten, maar ook voor kleine werkplaatsen, garages, magazijnen en labo’s. Door de prima onderhoudsmogelijkheden zijn polyurethaan vloeren ook zeer populair binnenshuis. Bovendien kan je er een eigen touch aan geven door te kiezen voor een betonlook vloer.

De prijs van dit type vloer

Een PU vloer is makkelijk in het onderhoud en bestand tegen de meeste zuren en kleurstoffen. Door de toenemende populariteit die het gebruik van PU gietvloeren genieten is ook de hoogte van een polyurethaan gietvloer prijs zeer aantrekkelijk te noemen. Uiteraard is deze prijs afhankelijk van de oppervlakte van de polyurethaan vloer. Vloeren van polyurethaan giethars hebben een zogenaamde gestaffelde prijs. Dit houdt in dat de prijzen gebaseerd worden op de klasse van de PU vloer en de hoeveelheid vierkante meters. Hoe meer vierkante meters, hoe lager de prijs wordt. Een polyurethaan vloer prijs kan niet van tevoren vastgesteld worden doordat elke prijsbepaling situatie- en klantgebonden is.

Vraag om een offerte op maat van jouw ruimte

Laat ABBI te Niel, vlak bij Antwerpen, vrijblijvend een offerte opmaken voor je PU gietvloer en sta versteld van de gunstige prijzen voor polyurethaan vloeren die wij hanteren. Wens je meer informatie te ontvangen? We beantwoorden graag jouw vragen als je ons contacteert. Bel naar 03 888 84 84 of vul het online invulformulier in om een offerte aan te vragen.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie