Gietvloer plaatsen

kunstharsvloeren

Een kunstharsvloer plaatsen

Een kunstharsvloer kan op meerdere manieren worden gelegd. De bekendste methode is wel het gieten. Elke gietvloer is echter geen kunsthars. Ook cementsoorten worden separaat of vermengd met een kunsthars, gebruikt om gietvloeren mee te leggen. Een hars vloer wordt in meerdere lagen gecoat of getroffeld. Wanneer er grint in de harslaag verwerkt is spreken we van een introoivloer of steentapijt.

Wat is een kunstharsvloer?

Kunsthars is een verzamelnaam voor een groot aantal aardolieproducten die vergelijkbare eigenschappen als natuurlijke hars hebben. Ze zijn van zichzelf vloeibaar en beginnen te stollen zodra ze in contact komen met een “harder”. Dit kan een component zijn dat men erdoor roert, maar ook de omgevingslucht. Kunstharsvloeren bestaan uit een epoxysoort voor een harde, extra slijtvaste vloer of een polyurethaanproduct voor een harsvloer die enige rek en krimp op kan vangen.

Bekijk onze verschillende kunstharsvloeren:

Het gieten van een kunstharsvloer

Kunstharsvloeren kunnen op elke vaste, niet schuivende ondergrond worden aangebracht. De ondervloer moet lichtjes opgeruwd, maar verder volledig vlak zijn. Een hars vloer bestaat uit minimaal twee lagen, m.n. het hechtmiddel en de kunstharslaag. Een enkele keer is vooraf een impregnatiemiddel noodzakelijk. In de kunstharslaag worden de kleur, het dessin of kwartskorrels aangebracht. Deze laatste voor een antislipeffect. Kunsthars vloeren worden tot slot afgewerkt met een transparante toplaag voor een krasvast en vuilafstotend geheel.

Ervaring in kunstharsvloeren

ABBI industries is al sinds 1987 een begrip op het gebied van harsvloeren. Door onze specialisatie op het gebied van vochtinwerking op steen en beton zijn wij als geen ander bekend met een goede dichting en hechting van epoxy- en polyurethaanhoudende materialen.

 

Vrijblijvend advies aanvragen of Vraag uw gratis offerte