Betonlook Vloer

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Gietvloeren » Betonlook vloer

Een betonlook vloer maakt dat je net even meer mogelijkheden hebt dan met een traditionele betonvloer. Met een vloer van imitatiebeton leg je een functionele basis voor elke willekeurige interieurstijl. Bij de gedachte aan een betonkleur komt bij de meesten van ons een saaie grijze kleur op, toch? Een moderne imitatiebetonvloer is allesbehalve saai te noemen en biedt veel mogelijkheden. Ontdek hoe wij u bij ABBI Industrie in Niel, nabij Antwerpen kunnen helpen!

Wat is een betonlook vloer?

Voor een betonlook vloer worden verschillende soorten kunstharsen gebruikt op epoxy- of polyurethaanbasis. Epoxyvloeren zijn zeer slijtvast en vertonen een gemiddelde druksterkte die drie keer hoger ligt dan van normaal beton. Polyurethaanvloeren zijn minder slijtvast, maar hebben als voordeel dat ze meer flexibiliteit aan de dag leggen. Betonlook vloeren op epoxybasis zien we daardoor vaker in de industriële wereld terug, zoals bijvoorbeeld in garages. De PU-vloeren zien we eerder terug in de particuliere woningbouw.

Wat zijn de voordelen van imitatiebeton?

Wist je dat een vloer met betonlook verschillende voordelen heeft? We zetten ze graag even op een rijtje:

  • Deze vloeren geven geen stof af, wat ze bijzonder geschikt maakt voor mensen met luchtwegproblemen.
  • De vloer wordt bovendien, ongeacht de grootte van het oppervlak, naadloos gelegd.
  • Wil een traditionele betonnen vloer geen barsten vertonen, dan zal er al gauw een laag van twintig centimeter gestort moeten worden. Een epoxy-, of PU-vloer is daarentegen maximaal vier millimeter dik.
  • Bij een traditionele betonnen gietvloer duurt het enkele weken voordat er een afwerkprimer aangebracht kan worden. Een betonlook vloer is echter al in enkele dagen droog en geschikt voor belasting.

Kortom, investeren in een betonlook vloer is altijd de moeite waard. Bij ABBI Industrie helpen we je hier graag mee verder.

Kies vandaag nog voor onze vloeren

Ben je geïnteresseerd in onze betonnen vloeren of gietvloeren? Neem dan snel contact op met onze medewerkers in Niel en vraag naar jouw gewenste vloer van beton. Vraag een offerte aan via het formulier of bel naar 03 888 84 84. We beantwoorden graag al je vragen!

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie