Gietvloer plaatsen

Betonlook vloeren

Betonlook vloer net even anders

Een vloer in betonlook maakt dat u net even meer mogelijkheden heeft dan met een traditionele betonvloer. Met een betonvloer imitatie legt u een functionele basis voor elke willekeurige interieurstijl. Bij de gedachte aan een betonkleur komt bij de meeste van ons een saaie grijze kleur op. Een moderne imitatie betonvloer is echter geenszins saai te noemen.

Wat is een betonlook vloer

Voor het imiteren van een betonvloer worden verschillende soorten kunstharsen gebruikt op epoxy- of polyurethaanbasis. Epoxyvloeren zijn zeer slijtvast en vertonen een gemiddelde druksterkte die 3 keer hoger ligt dan van normaal beton. Polyurethaanvloeren zijn minder slijtvast, maar hebben als voordeel dat ze meer flexibiliteit aan de dag leggen. Beton look vloeren op epoxybasis zien we daardoor vaker in de industriële wereld terug en de PU-vloeren meer in de particuliere woningbouw.

Voordelen imitatie beton

Imitatie beton vloeren geven geen stof af, wat ze bijzonder geschikt maakt voor mensen met luchtwegproblemen en worden, ongeacht de grootte van het oppervlak, naadloos gelegd. Wil een traditionele betonvloer geen barsten vertonen, dan zal er al gauw een laag van 20 cm gestort moeten worden. Een epoxy-, of PU-vloer is daarentegen maximaal 8 mm dik. Duurt het enkele weken voordat er een afwerkprimer op een gewone gestorte betonvloer aangebracht kan worden, een imitatievloer van beton is in enkele dagen droog en geschikt voor belasting.

Geïnteresseerd in onze betonlook vloeren?

Vraag uw gratis offerte