Injectiewerken

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Vochtbestrijding » Injectiewerken

Wanneer muren injecteren tegen vocht?

Vochtproblemen zijn vaak zeer complex te noemen en hebben vaak verschillende oorzaken. Een correcte diagnose van uw probleem is dan ook noodzakelijk voor aanvang van renovatie of verbouwingswerken. Zo is er bij vochtige muren mogelijks:

  • vochtinfiltratie van buitenaf;
  • vuilophoping en vochtbruggen in de spouwmuur;
  • een probleem met de aanaarding van terrassen en paden tegen het gebouw;
  • eventueel een lek in de leidingen of afvoer of een overbrugging van de bestaande waterkerende laag;
  • opstijgend vocht.

Dit is maar een kleine opsomming van mogelijke oorzaken van vochtige muren. Om een correcte diagnose te stellen, maken we bij ABBI steeds een afspraak ter plaatse. Contacteer ons dus zeker voor vrijblijvend advies.

Is het injecteren tegen vocht voldoende?

In vele gevallen zorgt het ontbreken of de verkeerde constructie van een waterkerende laag voor opstijgend vocht. Het vocht zal vervolgens door de absorberende werking direct in contact komen met de muren en verder omhoog zuigen tot verzadiging.

Door de muren te injecteren met een vochtwerend middel, breng je een barrière aan tegen dit opstijgende vocht. Het injecteren van muren alleen is echter niet voldoende. Wij zullen steeds de bestaande plinten verwijderen en het aangetaste bezetsel tot op minimum 1m hoogte afkappen. Vervolgens kunnen we de muren injecteren en zo horizontale en verticale vochtbarrières verwezenlijken. Nadien is het van belang om de afgekapte muren te voorzien van een degelijk vochtscherm alvorens over te gaan tot het opnieuw bezetten.

Vochtige muren injecteren wordt steeds boven het maaiveld en boven de hoogste vloerpas uitgevoerd. Om een muurinjectie te kunnen uitvoeren worden er gaten in de natte muur geboord op ongeveer 10cm afstand van elkaar. De diepte van de gaten hangt af van de dikte van het te injecteren metselwerk. Na het ontstoffen van de gaten wordt de muurinjectie uitgevoerd met een concentraatgel die in de gaten wordt gespoten. De gel is samengesteld op basis van silaan en siloxaan die in de gemetste wanden kan geïnjecteerd worden om opstijgend vocht tegen te gaan. De gevormde waterafstotende laag voorkomt dat het opstijgend vocht, door de capillaire werking van de structuur, verder migreert in de muur.

Scheuren of barsten? Ga voor betoninjectie met polyurethaan

Er bestaan uiteraard nog andere vormen van vochtinjectie dan louter het injecteren van muren tegen opstijgend vocht. Zo is er ook vaak insijpelend vocht door scheuren, barsten, naden, grindresten en openingen in betonnen constructies die zich in waterhoudende omstandigheden bevinden. Hier spreekt men dan meestal over betoninjectie.

Het beton injecteren gebeurt met polyurethaan harsen waarbij wij voor het dichten van expliciete waterlekken gebruik maken van een laag viskeus, krimpvrij en flexibel polyurethaan injectiehars. Het betreft een 1 component, gesloten cellen, hydrofoob en water reactief product. Met andere woorden na het injecteren van het beton reageert het hars met het aanwezige water tot een flexibel polyurethaan en vormt het een hydrofobe, chemische en biologisch resistente barrière.

Toepassingen van betoninjectie:

  • Dichten van waterlekken in beton, metselwerk en riolen, ook daar waar beweging en zetting kan voorkomen.
  • Dichten van waterlekken in funderingen zoals slibwanden, dam­planken en secanspalen.
  • Dichten van watervoerende scheuren en voegen in tunnelsegmenten.
  • Scherminjecties achter tunnel, beton, metselwerk en rioolwanden.
  • Injecteren van waterdichtingsmembranen en liners in tunnels.

Kosten om muren te injecteren

De prijs van de injectiewerken hangt af van verschillende factoren. Het is niet mogelijk om een kostprijs voor het injecteren van muren of beton te geven zonder een bezoek ter plaatse te brengen. Zo kunnen we eerst een diagnose van het vochtprobleem vaststellen.

Wanneer we zeker zijn dat het gaat over opstijgend vocht kijken we eerst onder meer naar de dikte van de muren, het aantal lopende meters en de toegankelijkheid van de werf. Voor een kostprijs bij het injecteren van muren op te laten maken, contacteert u ons dus best om een bezoek in te plannen.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie