Vochtige kelder

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Vochtbestrijding » Vochtige kelder

Vochtproblemen in kelder

Vocht in de kelder is een belangrijk, maar helaas onderschat probleem. Een vochtig binnenklimaat is namelijk slecht voor de gezondheid én de portemonnee. Ongeacht de bouwstijl komen vochtige kelders zowel in oude als in nieuwe gebouwen voor. Het vochtprobleem van een kelder kan zich manifesteren in alleen een muffe lucht en hier en daar een verkleuring van de wand, tot natte muren en plassen water op de grond.

Keldervocht

Een kelder met vocht is een ernstig probleem wat u beter niet te lang voor u uit kunt schuiven. Naast dat vochtproblemen kelder constructieve schade aan het gebouw met zich meebrengt, veroorzaakt het in de lucht aanwezige vocht tevens voor een zeer ongezond binnenklimaat. Mensen met luchtwegproblemen kunnen benauwdheden krijgen van de schimmelsporen en om een vochtige ruimte te verwarmen moet u harder stoken.

Goede analyse van het vochtprobleem

Vocht in kelder kan meerdere oorzaken hebben. In de winter wanneer het grondwaterpeil hoger staat, kunt u overlast krijgen door binnendringend water uit de bodem. Indien de buitenmuren blootstaan aan weersinvloeden kunnen vochtproblemen van een kelder ontstaan door doorslaan van de muren en als laatste condensvorming. Gebrekkige ventilatie in combinatie met een groot verschil tussen binnen- en buitentemperatuur werken beslagen muren met als gevolg schimmelvorming in de hand.

Abbi: jouw oplossing

ABBI houdt zich al meer dan 25 jaar succesvol bezig met het oplossen van vochtproblemen in de kelder. Ze zeggen dat ‘water kruipt waar het niet gaan kan’. Daarom gaan wij voor een gedegen vochtbehandeling niet over een nacht ijs. Pas na een nauwgezette vochtanalyse gaat ABBI over tot het verhelpen van uw vochtige keldermuren. In overleg met u beslissen we welke aanpak van vocht per kelder we hanteren.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie