Gietvloer plaatsen

Epoxy gietvloeren

Wat is een epoxy vloer?

Epoxyvloeren zijn naadloze gietvloeren gemengd met epoxy kunsthars. Een epoxy vloer kan op alle ondergronden succesvol worden gelegd, zelfs op een bestaande tegel- of houten vloer. Dat maakt dat de epoxy vloer niet alleen de ideale vloer is voor grotere industriële ruimten, maar ook voor kleine werkplaatsen, garages, magazijnen en labo’s.

Veelzijdige epoxyvloeren

Al jaren wordt voor industriële en kantoorvloeren gebruik gemaakt van epoxy gietvloeren. Epoxy vloeren zijn bijzonder duurzaam en zeer makkelijk in het onderhoud. Daarnaast bezitten ze een hoge mate van krasbestendigheid. Dit maakt dat ze uitermate geschikt zijn voor de auto-, chemische en textielindustrie, maar ook voor de voedselindustrie, brouwerijen en professionele keukens. Een epoxy gietvloer als afwerklaag op een draagvloer is volledig zuur- en vloeistofdicht en beschikt over een zeker uitzettingsvermogen, zodat ze niet scheurt.

Voordelen epoxyvloer

Het voordeel van een kunstharsvloer ten opzichte van een traditionele gepolierde betonvloer is de hogere mechanische en chemische weerstand in combinatie met een aantrekkelijke prijsverhouding. In overleg kan er gekozen worden voor een snel hardend systeem, waarbij de gehele vloer slechts één dag buiten gebruik is. De specialisten van ABBI bepalen ter plaatste hoe dik de afzonderlijke lagen van de kunstharsvloer dienen te zijn. Gemiddeld liggen deze tussen de 1 en 8 millimeter per laag.

Epoxyvloeren en prijzen

De kosten voor uw epoxyvloer zijn situatiegebonden. Een epoxy gietvloer prijs wordt per vierkante meter berekend en is afhankelijk van de bestaande onderlaag en de benodigde dikte van de kunsthars gietvloer. Ook het aantal te gieten vierkante meters speelt een rol. Hoe hoger het aantal vierkante meters, des te lager uw epoxy vloer prijs wordt. ABBI, uw specialist in epoxyvloeren voor Antwerpen en wijde omgeving.

Bent u overtuigd van de kwaliteit van epoxyvloeren?

Vraag uw gratis offerte