Gietvloer plaatsen

Epoxyvloer voor uw bedrijf

Wat is een epoxyvloer?

Een epoxyvloer is een naadloze gietvloer gemengd met epoxy giethars. Een gietvloer in epoxy kan op alle ondergronden succesvol worden gelegd, zelfs op een bestaande tegel- of houten vloer. Dat maakt dat dit type vloer niet alleen de ideale vloer is voor grotere industriële ruimten, maar ook voor kleine werkplaatsen, garagesmagazijnen en labo’s.

Veelzijdige epoxy gietvloeren

Al jaren worden epoxyvloeren gebruikt voor industriële en kantoorvloeren. De voordelen van een gietvloer in epoxy ten opzichte van een traditionele gepolierde betonvloer zijn:

  • epoxy vloeren zijn bijzonder duurzaam
  • hogere mechanische en chemische weerstand
  • aantrekkelijke epoxyvloer prijs per m2
  • makkelijk in het onderhoud
  • hoge mate van krasbestendigheid

Deze zaken zorgen ervoor dat epoxy gietvloeren uitermate geschikt zijn voor onder andere de auto-, chemische en textielindustrie, maar ook voor de voedselindustrie, brouwerijen en professionele keukens.

Daarnaast wordt epoxy giethars ook vaak gebruikt als afwerklaag bovenop een draagvloer. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond volledig zuur- en vloeistofdicht wordt en beschikt over een zeker uitzettingsvermogen zodat ze niet scheurt.

Epoxyvloer prijs

De kosten voor uw epoxyvloer zijn situatiegebonden. De prijs van de epoxyvloer wordt per vierkante meter berekend en is onder meer afhankelijk van de bestaande onderlaag en de benodigde dikte van de epoxyvloer. Gemiddeld liggen de lagen tussen de 1 en 8 millimeter per laag. Maar ook het aantal te gieten vierkante meters speelt hier een rol. Hoe hoger het aantal vierkante meters, des te lager de prijs van de epoxy gietvloer wordt.

TIP: In overleg kan er ook gekozen worden voor een snel hardend systeem, waarbij de gehele vloer slechts één dag buiten gebruik is. Daarvoor komen we ter plaatste om de dikte van de epoxyvloer en het aantal lagen die nodig zijn te bepalen. Zo kunnen we de beste epoxy gietvloer prijs het beste bepalen.

 

Bent u geïnteresseerd om een epoxyvloer te kopen? Contacteer dan ABBI, de specialist in epoxyvloeren in Antwerpen en omstreken!

GRATIS OFFERTE