Betonrot herstellen

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Betonwerk en herstellingen » Betonrot herstellen

Wanneer we spreken van betonrot betekent dat het beton schade vertoont door roestend betonijzer, invloed van koolstofdioxyde uit de lucht of door het in contact komen met chloriden. U kunt beton het best vergelijken met een kunstmatige steensoort. De cement-, zand-, grint- en waterverhouding spelen een belangrijke rol in de betonkwaliteit, maar ook een goede nazorg is belangrijk. Wanneer beton te snel droogt, ‘verbrandt’ het zichzelf wat leidt tot breuk en verkorreling.

Is betonrot te repareren?

Omdat betonrot verschillende oorzaken kan hebben, is het belangrijk dat er eerst een nauwkeurige schadediagnose gesteld wordt. Het herstellen van betonrot is namelijk dan pas effectief wanneer de vinger op de juiste plek gelegd wordt. Het heeft geen zin met een betonherstelproduct het oppervlakte van het beton te behandelen als de oorzaak van binnenuit komt. De behandeling van betonrot moet dus echt tot op het spreekwoordelijke bot. Wanneer we spreken van onder druk betonrot herstellen, bedoelen we injecteren en zonder druk heet de reparatielaag een strijklaag.

Betonrot behandelen

De schade die het betonrot aan het beton heeft aangericht, is vaak voor een groot deel te danken aan vocht en zuurstof. Deze twee elementen zijn ook funest voor de in het beton aanwezige bewapening. De specialisten van ABBI vangen, na de schadeanalyse, eerst aan met het verwijderen van alles wat los zit en het zandstralen van het betonijzer tot op het blanke metaal. Nadat het betonijzer goed afgeschermd is van lucht en water wordt er een betonherstelmortel gezet en afgesloten met een hydrofobatielaag.

Abbi voor het herstellen van betonrot

Beton preventief behandelen of betonrot repareren is precies het werk waarin de mensen van ABBI uitblinken. Klik op de onderstaande button voor een geheel vrijblijvende betonanalyse en voorkom dat betonrot bij u zijn kans grijpt.

Onze referenties

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie