Melopee – Terradec Speelplaats

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Realisaties » Melopee

Aan de Oude Dokken, langs de Schipperskaai in Gent, werd een nieuw stadsgebouw gerealiseerd: genaamd Melopee. Het gaat hier om een gebouw waarin een kinderdagverblijf, een basisschool een wijksporthal maar ook de buitenschoolse kinderopvang worden gecentraliseerd en samengebracht. Voor het ontwerp van het gebouw werd een beroep gedaan op architectenbureau Xaveer De Geyter.

De uitdaging in deze bestond er in om op een beperkte oppervlakte, een bijzonder compact gebouw te creëren waarbij er voldoende plaats en aandacht overbleef voor het, niet onbelangrijke, buitengedeelte.

Bij dit project was het belangrijk dat er, naast voldoende ruimte, ook rekening werd gehouden met het ecologische aspect. In de ‘gestapelde buitenruimte’ werd dan ook gekozen voor een waterdoorlatende verharding. Er werd door ons maar liefst 633m² Terradec geplaatst op de gelijkvloerse speelplaats van de zogenaamde grote ‘groene buitenkamer’. Een speellint loopt hierbij door het project, hetgeen perfect aansluit op het woonproject en het aangrenzende buurtpark. Het gebouw Melopee werd dan ook geselecteerd als voorbeeldproject voor multifunctionele Scholenbouw.

Meer informatie kan je terugvinden op: https://sogent.be/projecten/stadsgebouw-melopee

Fotogalerij

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie