Vloervoegen op Luchthaven Zaventem

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Realisaties » Luchthaven Zaventem

De luchthaven van Zaventem zorgt voor de tewerkstelling van 20.000 mensen en krijgt elk jaar tussen de 22 à 24 miljoen passagiers over de vloer. Om al dit verkeer in goede banen te leiden beschikt de grootste luchthaven van België over meerdere parkings. Omdat veel mensen slechts voor een beperkte tijd ter plaatse zijn is vooral de “P2 Economy Parking”, met ruim 3.100 parkeerplaatsen zeer druk bezocht.

Vloervoegen in verschillende stappen

Door het aanhoudende intensieve gebruik van deze parking drong een grondige renovatie zich op. Niet enkel de leeftijd van het gebouw speelde parten maar we denken ook specifiek aan strooizouten, beschadigingen, temperatuurverschillen, het optrekken en remmen van de wagens etc.

Geen wonder dat de metalen uitzetvoegen vervangen moesten worden, deze waren door de jaren heen beginnen roesten en ook niet meer waterdicht. Dit vertaalde zich verder in beschadigde vloeren, losliggende rubbers en een algemeen beeld dat niet meer strookte met de internationale uitstraling van Brussels Airport. Een adequate oplossing drong zich op.

Waar weinig mensen bij stilstaan is dat ijzer (metaal) in zijn natuurlijke staat gevonden wordt in het erts hematiet als ijzeroxide. Zelfs na verdere verwerking heeft het steeds de neiging naar deze staat te willen terugkeren. Het is voldoende om blootgesteld te worden aan lucht en water en een oxidatiereactie vindt plaats waarbij het terugkeert naar zijn energetische voorkeurstoestand. Wij kennen dit proces als corrosie of roest.

Gezien de slechte ervaring met metalen profielen werd er gekozen voor een duurzame oplossing, namelijk het waterdichte en metaalvrije FloorBridge voegprofiel. Het voegprofiel beschikt over een goede chemische bestendigheid en omdat het metaalvrij is kan het niet roesten, het is bovendien bestand tegen dooizout, olie, benzine, diesel en vorst. Een ander belangrijk kenmerk is de geringe inbouwhoogte en de mogelijkheid tot dubbele waterdichting in combinatie met de dichtingsband.

Naar goede gewoonte laten wij u graag zien hoe wij deze werken hebben aangepakt:

Video

Fotogalerij

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie