CL Systems Europe – Vinylester

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Home » Realisaties » CL Systems Europe

Bij de firma XL Systems Europe, een firma gespecialiseerd in het vervaardigen van metalen constructiewerken en delen daarvan, voornamelijk voor de olie-industrie, had nood aan het renovatie van de vloeren in de productiehal.

Er was vraag naar een vloersysteem dat niet enkel de oneffenheden kon wegwerken, maar ook bestand zou zijn tegen zuren en basen.

Gezien de gekende chemische en mechanische belasting in de productiehal en de duurzame oplossing waarnaar men op zoek was, hebben wij dan ook de Vinylester voorgesteld. De te renoveren vloer werd na voorbehandeling voorzien van een 8mm dikke Vinylestermortel. Het betreft een ultra resistente mortel voor op beton. Slechts 3 uur na de plaatsing kan men de mortel makkelijk belopen en volle belasting is al mogelijk na 3 dagen. Het is niet alleen spanningsvrij tijdens de uitharding maar ook op lange termijn, dit omdat zijn thermische uitzettingscoëfficiënt vergelijkbaar is met die van beton. Deze mortel hebben wij vervolgens voorzien van twee lagen Vinylestercoating. Het betreft een ultra chemisch-thermisch resistent coating systeem dat wij gebruiken voor de duurzame bescherming van zowel beton- als staalconstructies. Dit verbetert de reinigbaarheid en verzekert de geslotenheid. Daar waar nodig werden de antislip eigenschappen verhoogd door de instrooiing van droog kwarts.

Voor:

Na:

Heeft u vragen?

Onze specialisten staan voor u klaar

Uw zorg

Onze oplossingen

Gietvloeren

Industriele vloeroplossingen

Gevelwerken

Betonwerken en herstellingen

Vochtbestrijding

Terrasrenovatie