Waarom kiezen voor een gietvloer?

Bij ABBI hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in kunstharstechnieken, gaande van gietvloeren, betonherstellingen, gevelwerken, terrasrenovaties tot vochtbestrijding.

Dankzij het internet kunnen we soms de indruk krijgen dat de wereld nog maar weinig geheimen heeft. Wanneer we dan gaan bouwen of renoveren wordt Google steevast gebruikt om antwoorden te vinden op vele vragen, want zeg nu zelf, een woning creëren, een thuis ‘maken’ willen we liefst in één keer goed doen. Bij de nodige speurwerken wordt er niet alleen op zoek gegaan naar de juiste aannemer(s), maar gaan we ook op zoek naar de juiste materialen. En laat ons eerlijk zijn, bij de keuze van een geschikte vloer en de legio mogelijkheden die er zijn, lopen we vaak verloren. Als we dan uiteindelijk menen dat een gietvloer een eventuele geschikte oplossing kan zijn voor onze woning en we opnieuw beroep gaan doen op Google over de voor én nadelen, is de kans groot dat we een aantal tegenstrijdige berichten te lezen krijgen.

We willen graag helpen met het antwoord op de vraag: Waarom kiezen voor een gietvloer?

Als mensen vragen waarom ze zouden moeten kiezen voor een gietvloer krijgen ze bij ons steevast hetzelfde antwoord. Je “moet” niets en je mag uiteraard kiezen voor een gietvloer, graag zelfs.

1. Uitzicht
Het lijkt ons logisch dat als je je woning renoveert of als je aan het bouwen bent dat je kiest voor een vloerbedekking die in je eigen smaakt valt. Kiezen voor een bepaald materiaal in je woning kan je best doen omdat je het mooi vindt. Uiteraard zal je toekomstige vloer aan een aantal voorwaarden dienen te voldoen, doch het uitzicht van het gekozen materiaal zal eerst en vooral in je smaak moeten vallen. Je zal er immers een tijdje op leven, en de inrichting van je woning zal van je huis een thuis maken.

2. Onderhoud
Het is alom geweten en wordt ook vaak doorverteld, een gietvloer is erg makkelijk in onderhoud. Een gietvloer is samengesteld uit verschillende soorten kunstharsen (afhankelijk van het type vloer). De meeste kunstharsen/gietvloeren zijn vooral gekend als industriële toepassing omwille van de technische eigenschappen. De chemische en mechanische bestendigheid en het gemak in onderhoud waren en zijn nog steeds dé redenen bij uitstek waarom deze vloeren voortdurend geplaatst worden in de grote en kleine industrieën, alsook parkings, kantoren, enz.

Het spreekt voor zich dat wanneer deze vloeren geplaatst worden in een particuliere woning deze technische eigenschappen niet plots veranderen. Een gietvloer is, mits men kiest voor het juiste materiaal en het juiste onderhoud, een zeer gemakkelijk iets om te reinigen. Zoek je dus een vloer waar op geleefd kan worden en die even snel terug netjes is, dan is een gietvloer echt iets voor jou.

3. Stijl
Soms denken de mensen dat een gietvloer een modern uitzicht geeft of eerder is weggelegd voor een strak interieur. Niets is echter minder waar. Het is immers zo dat een gietvloer, omwille van het feit dat hij naadloos is, geen of weinig aandacht zal trekken. Net omdat een gietvloer strak is, zal het interieur bepalend zijn in de stijl van uw woning. En daar kan je natuurlijk alle kanten mee uit. Het voordeel is ook dat een gietvloer in bijna alle kleuren te verkrijgen is. Hierbij kan de kleur van de vloer afgestemd worden op de stijl die je wil gaan creëren. Het voordeel van een gietvloer is dan natuurlijk ook, dat als je na verloop van tijd die stijl toch wil gaan veranderen, de kleur op 2 dagen tijd kan aangepast worden, ideaal, toch?

4. Dikte van een gietvloer
Kies je voor vloerverwarming of ben je aan het renoveren, dan is de dikte van de gietvloer een absolute plus. Met zijn luttele 3mm, is een gietvloer makkelijk over een bestaande vloer te plaatsen (mits de nodige stabiliteit van de ondergrond) zonder vervelende breekwerken en/of aanpassingen aan deuren of ramen. Bij vloerverwarming daarentegen zal een gietvloer de warmte niet gaan tegenhouden. Nog meer, een gietvloer is erg aangenaam om op blote voeten te betreden.

5. Partner
Een gietvloer plaatsen is geen sinecure, maar vergt vakmanschap. De producten worden op de werf gemengd en de vloer wordt ter plaatse met de hand gelegd. Het is dus niet enkel de kwaliteit van de producten, maar ook de plaatsing die zal toedragen tot de kwaliteit van de gietvloer.  Kies daarom steeds voor een betrouwbare plaatser met voldoende ervaring en marktwaarde!

Onze vraag aan u: waarom zou u niet kiezen voor een gietvloer…?

Vraag nu een offerte of meer informatie aan!

Terug naar blog overzicht