Industriële toepassingen

Zwembaden hebben vaak een zwak punt, de tegelvoegen. Bij het reinigen van het bad door middel van hogedruk en specifieke onderhoudsproducten raken vaak de zwembadvoegen beschadigd. Dat niet alleen, ook de voortdurende belasting met chloorhoudend water en de hoge waterdruk zorgt voor snelle slijtage aan de voegen van het zwembad.

Schimmels en andere verontreinigingen krijgen dus zeer snel na reiniging de kans om zich te ontwikkelen en vast te zetten op de tegelvoegen. Des te meer omdat het voegsel vaak voor een groot stuk cement gebaseerd zijn. Zwarte en groene aanslag op de voegen is geen aangenaam zicht voor het publiek, laat staan dat schimmel in een zwembad hygiënisch te noemen is. Het gevolg is tevens dat de zwembadvoeg dan vaak niet meer waterdicht is. Uiteraard hoeven wij het belang van waterdichte voegen niet te expliceren. Wanneer er op zoek gegaan wordt naar een duurzame oplossing bent u bij ons aan het juiste adres!

Bij een zwembadrenovatie verwijderen we de bestaande slechte voegen en voegen het bad opnieuw met daartoe ontwikkeld epoxyvoegsel op basis van epoxyhars en vulstof met fijne granulomtrie. Deze is uitermate geschikt voor het verlijmen en opvoegen van zwembaden maar ook voor zuurbouw, industriële voedings- en labtoepasingen. De epoxyvoegen hebben een uitstekende weerstand tegen alkaliën, aardoliederivaten, anorganische zuren en verdunde organische zuren én hebben een enorme slijtweerstand. Dit maakt dat schimmels en andere verontreiniging geen kans krijgen om zich te hechten of ontwikkelen, en de reiniging onder hogedruk geen schade meer berokkent aan de voegen. Uiteraard is deze toepassing ook mogelijk bij nieuwbouw!

Contacteer ons vandaag nog voor advies en/of een offerte.