Steentapijt buiten

Steentapijt buiten plaatsen

Een steentapijt voor buiten was nog nooit zo populair. Dit komt vooral omdat het sinds kort ook mogelijk is om een waterdoorlatende versie te plaatsen. Dit houdt in dat je bij dit type terras, oprit of tuinpad, de geplaatste meters niet meetellen als verharding. Hierdoor hoeft u dus ook geen speciale bouwaanvraag in te dienen voor dit type gietvloer. Het plaatsen van een steentapijten buiten heeft ook een moderne en strakke uitstraling, waardoor het een esthetische meerwaarde betekend in de inrichting van je terras, oprit of tuin.

 

Waarom kiezen voor een steentapijt terras of een steentapijt oprit?

Vorstbestendig, slijtvast en onkruidbestendig

Een steentapijt voor buiten is de ideale oplossing voor zowel een terras als voor een oprit. Niet enkel is het steentapijt dat buiten ligt onkruidbestendig; daarnaast is het ook zeer onderhoudsvriendelijk, en waterdoorlatend waardoor plasvorming onmogelijk is. Het steentapijt is tevens naadloos en zeer duurzaam/slijtvast te noemen. Naast dit alles is het uiteraard bestand tegen zowel vorst als tegen dooizouten maar uiteraard ook tegen hele hoge temperaturen.

Plaatsingstijd

Een steentapijt kan in vergelijking met andere materialen snel geplaatst worden. Aangezien maatwerk niet nodig is, vormen hoeken en ronde vormen geen probleem. Het geheel wordt naadloos aangebracht en zonder enig niveauverschil. Het steentapijt voor buiten is waterbestendig na 15 minuten en vlot beloopbaar na 4u (bij 20° graden).

Toepassingen

Het steentapijt voor buiten is geschikt voor meerdere toepassingen:

  • Tuinpaden
  • Voetpaden
  • Rond bomen
  • Opritten
  • Parkings
  • Terrassen
  • Tuinpaden
  • Balkons
  • Ronde zwembaden

 

Prijs voor het plaatsen van steentapijt buiten

Een steentapijt voor buiten bestaat net als een gewoon steentapijt binnen uit een mengeling van steentjes en kunstharsen. De dikte van de vloer varieert logischerwijs naarmate het gebruik en de bestemming ervan. Een steentapijt terras zal niet even zwaar belast worden als een steentapijt oprit. In functie hiervan zal er door ons gekeken worden welke dikte en plaatsingswijze er aangewezen is. Hierbij wordt er eveneens gekeken naar de ondergrond waarop het steentapijt buiten moet gelegd worden. Dit alles samen met het aantal te plaatsen meters, zullen uiteraard ook een invloed hebben op de prijs van het steentapijt voor buiten. Gemiddeld genomen kan men er vanuit gaan dat de prijs schommelt tussen de 40 en de 100 € per vierkante meter.

Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis offerte.