Kleurtjes, kleurtjes, kleurtjes…

Terug naar overzicht

Kleurtjes, kleurtjes, kleurtjes…

01/12/2017

Een kinderdagverblijf? Die moet vooral een fijne en veilige leefomgeving zijn waar een kind zich kan ontwikkelen tot een gelukkig en evenwichtig persoon. Er is bijzondere aandacht voor zelfvertrouwen, veiligheid alsook respect voor zichzelf, de ander en zijn leefomgeving. In elk kinderdagverblijf is er dan ook voortdurend beweging van de allerkleinste tot de bijna schoolrijpe peutertjes toe.

Bij de bouw van dit kinderdagverblijf in Wilrijk werd er van bij het ontwerp van de ruimte gekozen voor een kleurrijk en bovenal vrolijk ontwerp. In de aanloop naar de kleurkeuze zorgden wij uiteraard voor de nodige kleurstalen. Gezien het hier om niet alledaagse kleuren gaat, werden deze door ons op maat gemaakt om een definitieve kleurkeuze makkelijker te maken.

Verschillende kleuren gietvloer.

Kinderen blijven immers vaak een hele dag bij de opvang, en net daarom werd er extra aandacht besteed aan de inrichting. Door het gebruik van leuke en speelse kleuren ligt de focus als vanzelf op het “kind-zijn” en dit zorgt er mee voor dat de ruimte alles behalve saai is!

Als ouders is het uiteraard ook een hele stap om hun kindje aan vreemde handen toe te vertrouwen. Ouders gaan op zoek naar een plek waarnaast warmte, rust, regelmaat en goede verzorging hun kindje ook nieuwe leerervaringen, uitdagen en expressieve vrijheid wordt aangeboden. Bovenal willen zij hun kindje met een gerust hart kunnen achterlaten. De inrichting van een toffe en unieke crèche is in deze reeds een eerste stap. Het eerste gevoel bij het betreden van een ruimte is immers enorm belangrijk. De toffe aanpak van de architecte bij de keuze van zowel kleuren als de gebruikte materialen draagt hier ongetwijfeld toe bij.

Een groot deel van de wanden en deuren kregen tot op een bepaalde hoogte eveneens een kleurrijke polyurethaan afwerking. Dit maakt dat de ruimte zeer onderhoudsvriendelijk is. De muren zijn immers net zo makkelijk te reinigen als de vloer, waardoor kleverige handjes geen enkel probleem vormen.

Wij geven u graag een overzicht van het eindresultaat:

Polyurethaan muur in groene kleur.

Groene polyurethaan vloer en muren.

Polyurethaan vloer in de kleur geel.

Roze polyurethaan vloer en muren.

Kinderdagverblijf met polyurethaan ruimte.

 

Polyurethaan vloer en muren in kinderdagverblijf.

Kinderdagverblijf met polyurethaan vloer.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail Terug naar boven
Blog Box Image

ABBI beheer

TAGS