Industriele vloeroplossingen & toepassingen

industrieel interieur vloerIndustrieel interieur met industriele vloeren van Abbi.be

Industriele vloeren kwam je vroeger vrijwel alleen in de industriële sector tegen, maar vanwege de opmars van industriele interieurs zie je deze vloeren ook steeds vaker in particuliere woningen terugkomen. Deze trend wordt in de hand gewerkt door het feit dat de industriële vloeren door de recente moderne ontwikkelingen ook steeds meer een luxe uitstraling hebben gekregen. Wil je graag een industrieel interieur met strakke vloeren? Neem eens contact op met Abbi en informeer je verder over de vele mogelijkheden.

De voordelen van een industrievloer

Industriele vloeren zijn meestal gietvloeren waarbij in de toplaag kunststof, harssoorten, cement, mineralen of pigmenten zijn verwerkt. Een andere mogelijkheid zijn mortelvloeren, die met een extra sluitlaag zijn afgewerkt om ze te verzegelen en bestand te maken tegen stof, water en vervuiling.

Dankzij de hoge eisen die de industrie aan vloeren stelt, is zo’n vloer ijzersterk, vrijwel onverslijtbaar, onbrandbaar en uiterst duurzaam. Nog een groot voordeel is dat deze vloeren uit één stuk bestaan omdat ze gegoten worden. Hun naadloze structuur maakt ze erg onderhoudsvriendelijk en bovendien hygiënisch, omdat vuil zich niet in de naden kan ophopen. Ideaal ook voor de voedingsindustrie of horeca, deze vloeren.

Opmars van de industriele woonstijl

Tot enkele jaren geleden bleven industriële vloeren naast de industriesector voorbehouden voor bedrijfsgebouwen, kantoren, garages enz. Het zijn ook populaire horecavloeren. Ze doken voorts steeds vaker op in particuliere garages. Maar nu de industriële look helemaal in is, kom je deze vloeren ook in de living, keuken en zelfs slaapkamer tegen.

Het industriele interieur is in zwang geraakt door de zogeheten loftwoningen. Lofts zijn terug te vinden in industriële panden, die hun oorspronkelijke functie zijn verloren maar met respect voor de industriële stijl zijn verbouwd tot woningen. Juist door oorspronkelijke elementen, zoals een industriele muur en de vloeren, te behouden, krijgt deze loftwoning haar typische loftstijl. Terwijl een loft vroeger nog een goedkope manier was om een oud industrie- of kantoorgebouw te wonen, zijn door de grote populariteit de loft prijzen sterk gestegen en kiezen veel mensen ervoor om de typische industriele woonstijl van de loft te kopiëren naar hun (nieuwbouw) woning. Ben je zelf niet direct fan van het industriele interieur maar spreken de voordelen van zo’n industrievloer je wel aan? Aangelegd in een klassiek interieur, kan zo’n betonvloer of gietvloer juist voor een spannend contrast zorgen.

Vloeren industriële stijl bij Abbi.be

Het aanbrengen van een industrievloer kan je best uitbesteden aan een vakman. Abbi.be kan je helpen om door middel van gietvloeren en mortelvloeren je interieur industrieel aanzien te geven. Wij zorgen ervoor dat de vloer professioneel gemaakt, aangelegd en afgewerkt wordt, zodat je er jarenlang plezier van hebt.